dilluns, 30 de març del 2009

TIRANT LO BLANC


El 15 d'abril, en tornar de vacances, anirem al teatre per veure Tirant lo Blanc. Demà farem una petita activitat sobre aquesta novel·la, però, abans de tot, sabeu qui va escriure la que està considerada la millor novel·la en llengua catalana? Un escriptor valencià que es deia Joanot Martorell. La novel·la fou publicada l'any 1490 i des de llavors, ha estat traduïda al castellà, a l'italià, al francès, a l'anglès i a moltes altres llengües.
Aquesta novela tracta de les aventures del Tirant lo Blanc, un cavaller de l'Edat Mitjana que viu milers d'aventures guerreres i amoroses (com quasi tots els cavallers de esa època) i que naturalment surt victoriós de totes elles. El llibre està dividit en cinc parts que contenen els seus viatges en busca d'un reconeixement com a bon lluitador.

dimarts, 24 de març del 2009

I PER QUÈ UN CÒMIC D'ASTRONOMIA ?

Aquesta pregunta l'he sentida avui unes quantes vegades. No sabeu què celebrem aquest any 2009? Doncs aquí us penjo la resposta:

dimarts, 17 de març del 2009

EL CÒMIC


Segurament tots heu llegit un còmic alguna vegada, oi? Bé, aquests dies, abans de les vacances, haurem de crear un còmic en català que penjarem al hall de l'institut i que ha d'estar relacionat amb l'astronomia i tot allò que vau treballar a l'optativa 12 durant el primer quadrimestre.

El proper dia ens posarem mans a l'obra, però si voleu submergir-vos en el món dels còmics, aquí us deixo una mica d'informació. Tota la vostra història haurà de caber en deu vinyetes i no oblideu que el text s'ha d'escriure dintre dels anomenats fumets. El proper dia fem els grups i ens hi posem!

divendres, 13 de març del 2009

L'ADJECTIU: GÈNERE I NOMBRE

Aquí teniu una altra activitat, en aquest cas per practicar el gènere i el nombre dels adjectius, que és el que estem veient aquests dies. Cliqueu "Morfologia" i després "Gènere" i "Nombre". Aquí teniu un petit resum de la teoria que vam veure l'altre dia.

diumenge, 8 de març del 2009

DEMÀ ANEM AL ZOO!

Bon dia a tothom!

Demà tenim previst fer una visita al zoo de Barcelona amb els profes d'Experimentals de 1r B i 1r D. Aprofitant aquest esdeveniment, us poso aquí un parell o tres d'activitats per repassar el lèxic dels animals! A veure fins a quin nivell arribeu!




Ens veiem demà. A veure si tenim sort i fa tant bon dia com avui!

dilluns, 2 de març del 2009

UN NOU ENIGMA

Avui us he tornat a insistir en la importància que té saber justificar les vostres respostes, oi? I com que l'altra vegada que us vaig posar un enigma us va agradar molt, avui us proposaré un altre, a veure si l'endevineu, tot i que potser el coneixeu.

"El Joan, la seva dona i la seva filla volen creuar un riu. La barca que volen fer servir només pot transportar 100 kilos de pes. El Joan pesa 80 kilos. La seva dona i la seva filla pesen 40 kilos cadascuna. Com s'ho faran per creuar el riu tots tres?"

Aneu pensant i escrivint les vostres respostes... justificant-les. És més fàcil del que sembla!