dilluns, 20 d’octubre del 2008

LA SÍL·LABA

Sabeu separar i comptar síl·labes? De veritat? Aquí teniu un joc per comprovar-ho. Per jugar cliqueu damunt la fletxa blava i feu les activitats del nivell 3 seguint les instruccions.

Si a l'hora de jugar, teniu algun dubte o feu algun error, repasseu la teoria aquí sota:



Una síl·laba és un o més sons que es pronuncien junts en un sol cop de veu. Així, la paraula "casa" té dues síl·labes: ca i sa. Totes les síl·labes tenen, com a mínim, una vocal (per exemple: a-pa-rell).

Les paraules que només tenen una sí·laba s'anomenen monosíl·labes (com ara "pa") i les de més d'una síl·laba són pol·lisílabes. Segons el número de síl·labes que tinguin, les pol·lisílabes es classifiquen en: bisíl·labes (dues síl·labes), trisíl·labes (tres síl·labes), tetrasíl·labes (quatre síl·labes), pentasíl·labes (cinc síl·labes), etc.

Tot i que la major part de dígrafs se separen en dues síl·labes diferents (cai-xer, pas-se-jar), recordeu els quatre dígrafs que no se separen mai i que vam veure a l'apartat "L'alfabet": gu, qu, ll, ny. Així, gue-pard, qui-lo, cu-lle-ra, Es-pa-nya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això es una mica dificil per que a vegades et despistes i et deixes alguna cosa però ara que ho has explicat ya ho entenc millor

Gracies


Adeu!!!